מיגרנה עלולה להופיע כאשר גירוי או גורם כלשהו גורם לכלי הדם שבמוח להגיב באופן מוגזם. גירויים אלה עשויים לפעול לבדם או בשילוב עם גירויים אחרים.
לא כל הגירויים משפיעים על כל חולי המיגרנה וגירויים שונים משפיעים באופן שונה על אנשים שונים בתקופות שונות. הכרת הגירויים הייחודיים לך ושיחה עליהם עם המטפל המקצועי עשויים לסייע בידך להגביל את חשיפתך אליהם או אף למנוע אותה לחלוטין. הטיפול הטבעי במיגרנה מתייחס לכל הגוף והנפש ומציע מספר דרכים לטיפול ומניעה.
מניעת מיגרנה מצריכה טיפול בשורש הבעיה. משככי כאבים וטיפול תרופתי עשויים להיות יעילים, אך המחיר של השימוש בהם, הכולל תופעות הלוואי, התמכרות הכימית לרכיבים ופגיעה בתפקודי הכבד והכליות עשוי להיות גבוה. במאמר הזה נדבר על טיפול נטורופתיה במיגרנה וגישה טבעית יותר לבעיה.
מהם הגירויים הנפוצים למיגרנות?
- מזון - קיימים מספר מזונות מאיצי התקפי מיגרנה (אלרגנים או מצרי כלי דם)
- גבינות בשלות שמנות (צ'דר, ברי, סטילטון)
- מזון המכיל חנקות (בשרים קרים, בייקון, נקניקיות, סלאמי)
- בצל
- קפאין – שוקולד, קפה, תה רגיל
- מונוסודיום גלוטמט (באוכל סיני, מרקים מוכנים, תערובות עם רטבים ומרככי בשר)
- משקאות אלכוהוליים (במיוחד יין אדום)
- אספרטיים
- פרי הדר
- בעקבות מתח נפשי – אתה אולי חושב שמתח נפשי גורם למיגרנות, אך לעתים קרובות ההיפך הוא הנכון. המיגרנות נפוצות יותר אחרי שהמתח הנפשי שכך, למשל בעתות חופשה או בסופי שבוע.
- ביוץ ומחזור והורמונים בגיל המעבר – אלה גורמים לשינויים הורמונליים, העשויים לעורר את המיגרנה.
- גמילה מקפאין – גמילה פתאומית מקפאין עלולה לעורר מיגרנה.
- תרופות – תרופות מסוימות גורמות למיגרנה. להפחית ככל האפשר שימוש במשככי כאבים למיגרנה. תרופות לשיכוך כאבים עשויות בשימוש יתר לגרום לכאבי ראש כרוניים. בנוסף, העמידות של ההתקף המגרני כנגד התרופות הולכת וקטנה.
- שינויים סביבתיים – אצל חולים מסוימים, ירידה בלחץ הברומטרי עלולה לעורר מיגרנה, כמו גם טמפרטורות גבוהות, לחות או גשם. אור בוהק, רעש רב, עשן, אפר, ריחות חזקים או שינויים ברום גם הם עלולים לעורר מיגרנה.
- החמצת ארוחות – הדבר עשוי להוריד את רמת הסוכרים בגוף, מה שעלול לעורר מיגרנות.
- שינויים בדפוסי השינה – יותר מדי (או פחות מדי) שינה – לעתים גורמת למיגרנה
טיפול טבעי במיגרנה במרפאתי בשיטת "צעדים קטנים לשינוי גדול"
הטיפול הנטורופתי במרפאתי בשיטת "צעדים קטנים לשינוי גדול" במיגרנה מתייחס לאדם כמכלול שלם ומעלה למודעות את מאיצי התקפי המיגרנה והדרך להתרחק מהם. טיפול נטורופתי במיגרנה נותן המלצות לשיפור הדרגתי של התזונה וההתנהלות התזונתית ע"י בחינת סוגי מזון והפחתת מזונות הידועים כמאיצי התקפים, השלמת תוספי תזונה חיוניים וטיפול בחלק הנפשי (מתחים וכדומה) ע"י שיפור אורח חיים ופעילות גופנית.
כמו כן, גמילה מהתמכרות לסוכר ופחמימות, טכניקות להפחתת מתח וחרדה כמו מדיטציה או נשימות, עיסוי קרקפת בנקודות רלוונטיות, טיפול בדיקור אוזן המשפיע באופן ישיר על הכאב והעלאת הסף שלו ע"י סטימולציה ושחרור אנדורפינים, שמנים ארומתים ופרחי באך (רסקיו או תמצית אישית). מניעת מיגרנה מצריכה טיפול בשורש הבעיה. משככי כאבים וטיפול תרופתי עשויים להיות יעילים, אך המחיר של השימוש בהם, הכולל תופעות הלוואי, התמכרות הכימית לרכיבים ופגיעה בתפקודי הכבד והכליות עשוי להיות גבוה.